Met deze tools run ik mijn business

Spaar tijd en geld

Hoe ver je ook bent in je ondernemerschap, het is zonde om je kostbare tijd, geld en energie te stoppen in dingen die je ook op eenvoudige wijze zou kunnen automatiseren.

Nu is het je misschien wel eens gebeurd dat je investeerde in bepaalde software, die je vervolgens helemaal niet gebruikte. Het is dus belangrijk om te kiezen voor systemen die voor JOU werken, in plaats van dat ze je frustreren en alleen maar geld kosten.

Afgelopen jaren heb ik veel online systemen getest. Inmiddels werk ik met een serie tools waar ik happy mee ben. Een groot deel van mijn bedrijf loopt dankzij deze tools volledig geautomatiseerd. Dit bespaart enorm veel tijd, energie en geld.

ZOOM
Vroeger reed ik dagelijks het land door voor afspraken. Tegenwoordig hoef ik nergens meer heen omdat ik klanten en medewerkers voornamelijk via Zoom spreek. Ook al zit je niet bij elkaar, het is toch heel persoonlijk. En: kwalitatief veel beter dan Skype.

MOLLIE
Om klanten gemakkelijk te laten betalen via verschillende betaalmethodes, zowel lokaal als internationaal, gebruik ik mollie. Het is heel makkelijk op te zetten en doet alle nodige verwerkingen. Mollie is een Nederlands bedrijf.

PLUG & PAY
Dit programma gebruik ik voor het opzetten van betaalpagina's. Het is een Nederlandstalig systeem waarmee je makkelijk je betaalpagina optimaliseert, en die het toelaat een 1 click upsell te doen.

ACTIVE CAMPAIGN
Dit programma gebruik ik voor het versturen van mijn nieuwsbrief en mailingen. Het is een eenvoudig systeem waarmee je funnels opzet, testjes uitvoert en je emailmarketing naar next level brengt.

GOOGLE DRIVE
Al mijn documenten bewaar ik online in Google Drive. Waar ik ook ben, ik heb altijd toegang. Ook deel ik diverse mappen met mijn team zodat we allemaal toegang hebben tot dezelfde bestanden en we kunnen er samen in kunnen werken.

BILLIT
Een eenvoudig facturatieprogramma waarmee facturen worden opgemaakt en verstuurd naar klanten. Ook geeft het inzicht in mijn kosten en bankstatus. Mijn boekhouder heeft ook toegang, zodat alles op tijd bij hem terechtkomt. Van Belgische oorsprong 🙂

LASTPASS
Zoveel tools, website, online omgevingen waar we paswoorden voor nodig hebben. Met LastPass hou ik die mooi en veilig samen, en kan ik ze delen met wie van mijn team dit nodig is.

TRELLO
Ik werk samen met heel wat mensen voor mijn administratie en digitale setup. Om een goed overzicht te bewaren van wie met wat bezig is en waar de status is, gebruik ik trello. Een handige tool om in kanban stijl met elkaar samen te werken.

WOOCLAP
Nu dat alles online en digitaal gebeurt, maak ik liever gebruik van de tools om mensen te motiveren en betrokken te houden tijdens workshops. Met Wooclap kan je quizes, wordclouds, feedback vragen. Heel dynamische tool. Van Belgische oorsprong 🙂